20 Οκτ 2010

Rue Morgue: Τι τρέχει με τους νεκρούς στην Κύπρο;

Όπως λένε και οι δημοσιογράφοι "ένα νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί" στην ταραγμένη σχέση ζώντων και νεκρών της αδελφής Κυπριακής Δημοκρατίας (είχαμε βλέπετε και την "κλοπή" της σωρού του Τάσσου Παπαδόπουλου).
Τη σουρεαλιστική είδηση-παραλειπόμενο αλίευσα από κυπριακή ιστοσελίδα. Από εκείνη την κατηγορία πραγμάτων που το πραγματικό είναι τόσο πραγματικό ώστε να φαίνεται εξωπραγματικό..


19 Οκτωβρίου 2010, 12:18 EEST
Μαρία Στυλιανού
Αν μη τι άλλο οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα όσα καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο νεκροτομείο δημοσίου νοσηλευτηρίου της Κύπρου αλλά και ιατροδικαστές. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», νεκροτόμος, κάνει ότι θέλει στον χώρο εργασίας του. «Βρίζει τους νεκρούς και τους αφήνει άπλυτους, απεριποίητους και με τα σωματικά υγρά να τρέχουν από το σώμα τους, σχολιάζει τα γεννητικά τους όργανα και συμπεριφέρεται με απρεπή τρόπο στους συγγενείς», αναφέρουν στις σοκαριστικές τους καταθέσεις οι εργαζόμενοι, με την σχετική πολύμηνη έρευνα του Υπουργείου Υγείας να βρίσκεται ήδη στα χέρια της Νομικής υπηρεσίας.


Οι καταγγελίες, θέλουν ακόμα τον συγκεκριμένο λειτουργό να μην καθαρίζει τον χώρο του νεκροτομίου μετά την διενέργεια νεκροτομών,  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης και έντονη δυσοσμία ενώ, τονίζουν, σε αρκετές περιπτώσεις λερώνει σκόπιμα τον χώρο.


Οι καταγγελίες ωστόσο δεν τελειώνουν εδώ.  Ο εν λόγω κύριος φέρεται να συμπεριφέρεται άσχημα στις καθαρίστριες, μια από τις οποίες καταγγέλλει ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά, ενώ άλλη καταγγελία κάνει λόγο για επίθεση κατά ιατροδικαστή.


Και συνεχίζουν, τονίζοντας πως παραδίδει στα γραφεία κηδειών τα νεκρά σώματα σε άθλια κατάσταση, εκτός αν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο γραφείο, με το οποίο φέρεται να έχει συνεργασία!


«Είναι όλα κατασκευασμένα ψεύδη»


Ο ίδιος πάντως, στην κατάθεση που έδωσε στον ερευνώντα λειτουργό απορρίπτει τα όσα του καταλογίζουν, τονίζοντας πως πρόκειται για σκηνοθετημένη σε βάρος του υπόθεση.  Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για άσχημη συμπεριφορά του προς τους συγγενείς των νεκτρών αναφέρει ότι δεν έχει διαπληκτιστεί ποτέ με κανέναν ωστόσο μπορεί να παραξηγήθηκε γιατί η φωνή του είναι δυνατή. Κατηγορεί παράλληλα τους ιατροδικαστές ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, περιμένοντας από τον ίδιο να διενεργήσει τις νεκτρομές, ενώ αρνείται όσα του καταλογίζουν για ελλειπή καθαριότητα στον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου