28 Δεκ 2008

Μισθοσυντήρητοι "συνεργάτες" της γοργοεπηκόου ΚΥΠ κατά το σωτήριο έτος 1981-1982

Σαν χθές, σαν σήμερα, σαν αύριο... σαν πάντα!

28 Δεκεμβρίου σήμερα και ανασύρω από το διαδικτυακό ερμάριο το παρακάτω επετειακό έγγραφο της διαχρονικής μας ΚΥΠ με ημερομηνία 28/12/1981. Εξ όσων γνωρίζω η γνησιότητα του εγγράφου που ακολουθεί δεν έχει ως τα τώρα αμφισβητηθεί αν και είναι διαθέσιμο εδώ και πάρα πολύ καιρό στο wikileaks.org, απ' όπου και το είχα αρχικά αλιεύσει. Δεδομένου δε ότι έχει παρέλθει πολύς χρόνος από τη δημοσίευσή του στο wikileaks και ωστόσο δεν έχει διαψευστεί καθ' οιονδήποτε τρόπο, το αναδημοσιεύω ως έχει.

Με το έγγραφο ζητείται η ανανέωση της μισθοδοσίας των "αναγκαιούντων εκτάκτων συνεργατών του κλάδου", όπου έπεται και ονομαστικός κατάλογος των "πολύτιμων" αυτών θεματοφυλάκων της εθνικής ασφάλειας. Μεταξύ αυτών οι: α) Κων/νος Πλεύρης, με το χριστοπρεπή κωδικό "Αναστάσιος", β) Γρηγόριος Μιχαλόπουλος, με το πολεμοχαρές προσωνύμιο "Αννίβας" και γ) Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ο οποίος προτιμά το αρχαιοπρεπές (αλλά και δηλωτικό στυτικής δυσλειτουργίας κατά το Λεξικό του Δημητράκου) "Αστυάναξ". Οι μηνιαίες τους αποζημιώσεις για τις "εθνικές υπηρεσίες" ανέρχονται σε 200.000 δρχ., 180.000 δρχ. και 120.000 δρχ. αντίστοιχα! (ας θυμηθούμε ότι το 1981 ο βασικός μισθός ήταν 10.800 δρχ., ενώ ακόμη και στο ρετιρέ των τραπεζικών υπαλλήλων ο προ φόρων βασικός μισθός ήταν μόλις 25.000 δρχ.). Για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων να επισημάνουμε βέβαια ότι ο αναφερόμενος στο έγγραφο Πλεύρης (ιδρυτής του Κόμματος της 4ης Αυγούστου) και ο σημερινός βουλευτής του ΛΑΟΣ είναι δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα: το μόνο που τους συνδέει συνίσταται στο ότι ο πρώτος είναι πατέρας του δεύτερου. Όμως ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν είναι άλλος από το γνωστό ιστορικό ηγέτη και καθοδηγητή της "Χρυσής Αυγής", ο δε Γρηγόρης Μιχαλόπουλος υποθέτω πως είναι ο φυλακισθείς για εκβίαση εκδότης της "Ελεύθερης Ώρας" αλλά και επί μακρόν ένα enfant terrible του οποίου η παρουσία στα παράθυρα της ελληνοφρενικής TV θεωρούνταν σχεδόν de rigueur.

"Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν" λέει ο Ρασούλης, αντιλαλώντας βέβαια τον προγενέστερο Ηράκλειτο με το δικό του: "ξυνόν γαρ αρχή και πέρας επί κύκλου περιφερείας" (στον κύκλο, αρχή και τέλος συμπίπτουν).

Για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση πατείστε το τελευταίο κουμπί δεξιά στο μενού του Scribd.
Kyp Payroll Excerpt 1982

2 σχόλια:

  1. Πως είναι δυνατόν να έχεις πρόσβαση σε έγγραφα που μόνο πράκτορες της ΚΥΠ, CIA, Inteligence service, STAZI, MOSANT, κλπ μπορούν να έχουν.
    Μήπως τελικά αληθεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασυνδέσεις με μυστικές υπηρεσίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε Kimon
    Δεν ξέρω τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε και με ενδιαφέρει. Πάντως αν διάβασες προσεκτικά θα έπρεπε να είχες δει ότι αναφέρω ρητά την πηγή. Και για να μην κοπιάζεις την αναφέρω ξανά: http://www.wikileaks.org/
    Ούτε ΚΥΠ, ούτε CIA, ούτε στάζει, ούτε βρέχει.
    Πάντως σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και για το χρόνο που αφιέρωσες στην ανάγνωση του ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή