2 Μαρ 2012

Η σκοτεινή πλευρά του γερμανικού θαύματος

Μπορεί η Μέρκελ να επαίρεται για τις επιδόσεις της αλλά μια προσεκτική ματιά στην γερμανική αγορά εργασίας αποκαλύπτει μια σκοτεινή και κοινωνικά άνιση πλευρά της που συνδέεται άμεσα με το social dumping το οποίο η αδυσώπητα εκμεταλλευτική γερμανική χριστανοσοσιαλδημοκρατία έχει τη φιλοδοξία να εξάγει και να επιβάλλει στην Ευρώπη.
Φτάνουν λοιπόν τα 8,5 εκατομμύρια οι "εργαζόμενοι" του γερμανικού πρoκαριάτου (precariat = precarious proletariat) - άνθρωποι δηλαδή που ψευτοεργάζονται σε μικροδουλίτσες παίρνοντας 400€ για 15 ώρες τη βδομάδα (άλλο αν εδώ παίρνουμε τα ίδια για 40-50 ώρες!).
Επίσης, αποτελεί μύθο η αύξηση της απασχόλησης. Αν και ο αριθμός των απασχολούμενων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια οι ώρες απασχόλησης είναι ίδιες (57,3 δισ. ώρες το 2000 έναντι 57,7 το 2010): ήγουν οι δουλειές ξαναμοιράστηκαν σε περισσότερους εργαζόμενους αυξάνοντας όμως σε δραστικά απειλητικά βαθμό το κομμάτι του προκαριάτου.
Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα μπορείτε να διαβάσετε εδώ χωρίς να παραλείψετε να δείτε και το σύνδεσμο με στοιχεία του ILO στο τέλος της αναφερόμενης ανάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου