3 Μαΐ 2009

Μη μιλάς εσύ, είσαι μικρός..


Το Γερμανικό πολιτικό και διπλωματικό κατεστημένο ποτέ δεν φημιζόταν για την αβρότητα των τρόπων του. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στην Ιρλανδία η οποία καθώς διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο και βρίσκεται πεσμένη στο καναβάτσο είναι και πιο ευάλωτη. Ωστόσο, στην ωμή εκδοχή τής πολιτικής που εκφράζει η Γερμανία δεν υφίσταται η έννοια του fair play!

Αδύναμη και κλινήρης, η Ιρλανδία είναι τώρα ευκολότερος στόχος για τους εκβιασμούς των Τευτόνων ηγητόρων της ΕΕ. Και εκβιάζουν ανερυθρίαστα ώστε οι Ιρλανδοί να πουν ΝΑΙ στην Ευρωσυνθήκη της Λισαβόνας. Ο Γερμανός πρέσβης στο Δουβλίνο ξέχασε ολότελα το διπλωματικό σαβουάρ και απείλησε τους Ιρλανδούς λέγοντας ότι ένα δεύτερο ΟΧΙ στη "Λισαβόνα" θα έχει "φρικιαστικές συνέπειες" για τον βαρέως ασθενούντα Κέλτικο Τίγρη.

Επί Γερμανικού εδάφους οι λέξεις ήταν, αναμενόμενο, ακόμη πιο προκλητικές και ωμά εκβιαστικές. Ο σοσιαλδημοκράτης εκπρόσωπος τύπου επί ευρωπαϊκών θεμάτων είπε ότι αν η Ιρλανδία θέλει να ευελπιστεί σε οικονομική στήριξη τότε θα πρέπει να επιδείξει "περισσότερη ταπεινοφροσύνη" και καλύτερη εκτίμηση "των κοινών Γερμανικών και Ιρλανδικών συμφερόντων" (προσέξατε τη σειρά; - πρώτα τα Γερμανικά και μετά τα Ιρλανδικά συμφέροντα). Καίγονται οι Γερμανοί να εξασφαλίσουν το Ιρλανδικό ΝΑΙ σε μια συνθήκη που ευνοεί ξεδιάντροπα την ισορροπία δυνάμεων και ψήφων στην ΕΕ προς όφελός τους (και της Γαλλίας).

Γιατί όμως τόση πιλάλα; Διότι βεβαίως φοβούνται ότι ένα Ιρλανδικό ΟΧΙ θα διευκολύνει πολύ τους Βρετανούς να πουν κι αυτοί ΟΧΙ όταν του χρόνου οι Συντηρητικοί ανέβουν και πάλι στην εξουσία και διενεργήσουν το δημοψήφισμα που έχουν υποσχεθεί. Όμως με τις βαρβαρότροπες χοντράδες τους μάλλον σπρώχνουν τους Ιρλανδούς προς το ΟΧΙ. Διότι οι αγαπητοί μας Κέλτες δεν είναι και κανένας λαός χωρίς ιστορία και κυρίως χωρίς αντίσταση στους κάθε λογής αλαζόνες που τους κουνάνε δασκαλίστικα το δάχτυλο. Να μην αρχίσω να δίνω παραδείγματα γιατί θα πρέπει να ξεκινήσω νέο μπλογκ με όνομα "Η Κέλτικη Άρπα".

Διαβάστε και το κατατοπιστικό άρθρο στο Spectrezine όπου αναλύεται και το γιατί οι νέες πλειοψηφικοί κανόνες της ¨Λισσαβόνας" και η ανακατανομή των ψήφων στην ΕΕ ευνοούν τη Γερμανία.
Spectrezine Why Germany is urging "humility" on Ireland - and a Yes vote to Lisbon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου