4 Μαρ 2009

Ολυμπιακές Αερογραμμές με σήμα το λαγουδάκι

Ολυμπιακή, Πάνθεον, Κατάρ Αιρλάινς, MIGάτος γάτος .. έχουμε χάσει το μέτρημα σ' αυτό το όργιο υποκρισίας.

Αλλά όπως πάντα ο μυστικός κώδικας ENIGMA που σπάει το κρυπτόλεξο των ιδιωτικοποιήσεων είναι και πάλι ο γνωστός λαγός της MIG που σαν Δούρειος Ίππος μπαίνει στο παιχνίδι κι ακουμπάει πάνω στην πράσινη τσόχα τις μάρκες κάποιου δυνατού παίχτη.

Αίφνης λοιπόν σήμερα ακούμε ότι η Aegean υπέβαλλε προσφορά 160 εκατ.€ για την εξαγορά της Ολυμπιακής (για όλα πλην της επίγειας εξυπηρέτησης). Αίφνης... Θυμήθηκε ότι τελείωσαν οι Απόκριες, κι αφού τελείωσαν οι μασκαράτες εμφανίστηκαν στο γκισέ οι πραγματικοί παίχτες.

Βέβαια, πίσω από την Aegean υπάρχει η συμμαχία με τη Lufthansa οπότε ο Δούρειος Ίππος έχει από πίσω του έναν άλλο μεγαλύτερο Δούρειο Ίππο.

Για να μην ξεχνάμε πάντως την ιστορία η MIG ήταν ο λαγός που έβαλε τα Deutsche Telekom στον ΟΤΕ. Λέτε να βάλει και κανέναν Φραντς Μπεκενμπάουερ στον Παναθηναϊκό;

Στα δομημένα ομόλογα δεν θα μάθουμε ποτέ για ποιον έπαιζε ο Mr Mig γιατί ο διαιτητής διέκοψε το φαγοπότι κι έστειλε πρόωρα τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Πάντως αν προχωρήσει η εξαγορά από την Aegean είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα το κάνει γαργάρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τουλάχιστον σε ότι αφορά το εγχώριο πτητικό έργο όπου η γεωγραφική αγορά είναι σαφέστατα προσδιορισμένη κι έχει δύο παίκτες με τον έναν να εξαγοράζει τον άλλο. Αλλά όλα αυτά γίνονται υπό την ιερά σκέπη του ελληνικού κράτους βλέπετε.. Οπότε θα πληρώνουμε το Αθήνα-Θεσ/νίκη διπλάσιο από το Αθήνα-Φραγκφούρτη και δεν θα ακουστεί και κιχ.

2 σχόλια:

  1. Σε κάθε προκύρηξη διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης υπάρχουν όροι και χρονικές προθεσμίες και ρήτρες, εκτός από τους διαγωνισμούς στα γιουσουρούμ.
    Τώρα αυτό που έγινε, όχι απλά δεν είναι σοβαρό, αλλά και για τον βγεννόπουλο, πως πάει και κάνει πρόταση, σε ένα γιουσουρούμ, εκτός και αν είναι τόσο μεγάλο το κόλπο με τον Χατζηδάκη της Aegean, οπότε αυτά δεν αφορούν τους Έλληνες αλλά τους κατακτητές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο αστεία φαίνονται τα σχόλια αυτά σήμερα Δεκέμβρη του 2010......
    Φραστικές πομφόλυγες που κατέληξαν σε πώληση της ΟlympicΑir στην Aegean...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή