26 Μαρ 2009

Κέφαλος τεραστίων διαστάσεων στα παραγάδια του Στέητ Ντηπάρτμεντ

Στη σέντρα βγάζει πολλούς η πρόσφατη έκθεση του Στέητ Ντηπάρμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων πρώην υπουργό και σύμβουλο του ίδιου του πρωθυπουργού - (ρε ποιος νάναι, ρε ποιος νάναι; Σπάω το κεφάλι μου όλη μέρα).

Μεταφράζω τι λέει ακριβώς το σχετικό απόσπασμα:
"Το Σεπτέμβριο ένας πρώην υπουργός και προσωπικός συνεργάτης του πρωθυπουργού καταδικάστηκε σε ενός έτους φυλάκιση με αναστολή επειδή παρενέβη στις δικαστικές αρχές προς όφελος ενός ψηφοφόρου του ο οποίος παράνομα καλλιεργούσε χασίς. Ο πρώην υπουργός άσκησε έφεση κατά της καταδίκης του. Τον Δεκέμβριο ένα εφετειακό δικαστήριο τού επέβαλλε ποινή πεντάμηνης [φυλάκισης] με τριετή αναστολή."Αυτός είναι κέφαλος να πιάσεις στο παραγάδι!
Ε ρε δόξες ο Μεγάλος! Που να το φανταζόταν ότι ακόμη και το Στέητ Ντηπάρτμεντ θα τον έβγαζε στην μπερλίνα. Όσο για τον πρωθυπουργό αυτός τώρα δεν έχει μάτια για κέφαλους, διότι έχει πονοκέφαλους.

Πάντως η έκθεση έχει γενικότερο ενδιαφέρον. Βαρέθηκα να μετράω τα χτυπήματα στο ψαχτήρι όταν έδωσα τη λέξη "police" - ειδικά σε θέματα μεταχείρισης μεταναστών, όπου οι σελίδες του κειμένου βρίθουν ποικίλλων και διαφόρων "επεισοδίων" παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Δεύτερο πρέπει να έρχεται το άγρυπνο Λιμενικό μας.

Το ντοκουμέντο αξίζει διότι συγκεντρώνει ένα-ένα όλα αυτά τα περιστατικά για το έτος 2008, οπότε είναι και μία καλή πηγή αναφοράς (δεν ξέρω κάποια άλλη πηγή που να λειτουργεί σαν ετήσιο ευρετήριο). Ίσως η έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη, αλλά μόνο για όσα φθάνουν εκεί. Εδώ λοιπόν και το σχετικό λινκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου