24 Μαρ 2009

Κουτί της Πανδώρας: ξεμπερδέψαμε και μ' αυτόν τον ενοχλητικό τυπάκο


Μετά τον Κούλογλου, ο Μπαξεβάνης. Τα νέα αφεντικά του Alpha, οι Γερμανοί του RTL, θέλουν άλλα κόλπα. Σε λίγο πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλοι. Ποιος ξέρει; Ίσως ο Ιός, ίσως .. και όλα τα μπλογκ!

Μειώνονται, εσκεμμένα και εμπρόθετα, οι έντιμες, επαγγελματικές φωνές από το πάλκο της επίσημης δημοσιότητας. Βέβαια υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μέσα, αλλά δεν έχουν όλοι πρόσβαση σ' αυτά.

Πλέον, η ενημέρωση του φτωχού θα είναι επισήμως και εκουσίως φτωχή. Έτσι, θα του ταιριάζει και καλύτερα. Σαπουνόπερα και ανιαρό κους κους. Ο βρόγχος στενεύει. Τα ώτα φράσσονται. Η εικόνα, πλούσια και φανταχτερή - όμως φτωχή, πάμφτωχη! Το χέρι βαριεστημένα πατάει τα ξεθωριασμένα πλήκτρα με τα βελάκια στο τηλεκοντρόλ μπας και απαλλαγεί από την ενδεέστερη άγνοια που έχει σχεδιαστεί ποτέ για άνθρωπο. Τα βλέφαρα γέρνουν, η πλήξη αρχίζει να σε ναρκώνει σα διαρροή από φιάλη υγραερίου, η δεκτικότητα μηδενίζεται, η παλλόμενη εικόνα των πολλών μεγκαχέρντζ νεκρώνει την αντίληψη. Το πειραματόζωο μεταφέρεται στον κόσμο της ανεπαίσθητης χειραγώγησης. Ύπνωση, παραίτηση, διάλυση της κρίσης. Από το θάλαμο αερίων στο θάλαμο του τηλεοπτικού στούντιο. Μικρή τελικά η απόσταση.

ΥΓ. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια την ελληνική επαρχία να τρέχει να στηθεί στην οθόνη για να μπανίσει τις κορασίδες του Τούτι Φρούτι στο RTL. Νόμιζα ότι είχαμε ξεφύγει απ' αυτά. Να όμως που βιάστηκα πάλι. Άσε που τώρα οι Γερμανοί ανοίγουν χοντρές μπίζνες στην Ελλάδα και θα πρέπει να έχουν δικό τους μηντιομάγαζο, κατά πως τους δίδαξαν οι δικοί μας που είναι μπασμένοι από παλιά σε τέτοια κόλπα. Δείτε το κείμενο του Κώστα Μπαξεβάνη στην ιστοσελίδα του. Βγάζει κάτι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου