16 Μαρ 2009

Σοφίσματα και σοφιστείες από μωρόσοφους της ΕΕ


Πώς θα σας φαινόταν αν η Ελληνική Κυβέρνηση θέλοντας να αναβαθμίσει τα συστήματα ασφαλείας στις φυλακές της χώρας προχωρούσε στη σύσταση επιτροπής "σοφών" και διόριζε μέλη της τους Αδελφούς Παλαιοκώστα και τον Ριτζάι;

Κάτι ανάλογο συμβαίνει με την αντιμετώπιση της κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρώπη. Η ΕΕ προχώρησε στη σύσταση "ομάδας υψηλού επιπέδου" (υπονοούν ότι υπάρχουν και ομάδες χαμηλού επιπέδου;) από "σοφούς" άνδρες (sic) με βαθιά γνώση των ζητημάτων. Με βάση τα "σοφά" πορίσματα των "σοφών" η ΕΕ θα χαράξει τη στρατηγική της για την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Δείτε όμως: από τα 8 μέλη της σοφοεπιτροπείας οι 4 είναι καραμπινάτοι αυτουργοί της τρέχουσας κρίσης αφού διετέλεσαν κορυφαία στελέχη στις σπεκουλαδόρικες φούσκες των Lehman Brothers, Goldman Sachs, BNP Paribas και CitiGroup. Ο πέμπτος ήταν επικεφαλής της Βρετανικής FSA (Financial Services Authority) η οποία είναι και επισήμως γνωστό ότι απέτυχε παταγωδώς στην αποστολή της. Ο έκτος είναι λαλίστατος και αμετανόητος εχθρός της όποιας μορφής ρύθμισης. Ο έβδομος δουλεύει σε εταιρεία συλλογής στοιχείων με πελάτες της τις μεγάλες τράπεζες, και ο όγδοος είναι τραπεζίτης και αντιπρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Σουηδίας (κάτι θα ξέρει από bad banks αυτός!).

Ωραία πράγματα ε; Σε λίγο θα βάλουν και τα Κολομβιανά καρτέλ της κοκαΐνης να κάνουν πολιτική κατά των ναρκωτικών. Σοφόν το σαφές;

Διαβάστε αμέσως πιο κάτω την κατατοπιστική έκθεση των οργανώσεων Corporate Europe Observatory, Spinwatch, Lobby Control και Friends of the Earth για το θέμα (η σελίδα ανοίγει πατώντας το τελευταίο δεξιά κουμπί στο μενού του Scribd).



EU's wise men on financial system reform

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου