7 Φεβ 2009

!! ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ !!: Πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται στις ΗΠΑ


Η ιστορία αυτή δεν έχει ακόμη "τρέξει" στα μπλογκ ή στα μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης - ούτε βέβαια στο CNN! Διαβάστε την και ακόμη κι αν αποδειχτεί "τζούφια" αξίζει τον κόπο .. αν μη τι άλλο για σενάριο πολιτικού θρίλερ. Ή για βραβείο καλύτερου διαφημιστικού τρικ που έγινε ποτέ στον εκδοτικό χώρο! Θα δείξει τις επόμενες μέρες..

Πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το βιβλίο του John Wareham με τίτλο "The President's Therapist" και υπότιτλο "The secret intervention to treat the alcoholism of George W. Bush". Αν και πολλά λέγονταν για τις αναλογίες μύθου και πραγματικότητας που χρησιμοποίησε ο Waverham στη συνταγή συγγραφής του βιβλίου, τίποτε δεν έδειχνε ότι η υπόθεση θα πάρει διαστάσεις. Ο εκδότης του βιβλίου εξέδωσε σε κάποια στιγμή σχετική ανακοίνωση η οποία έγερνε την πλάστιγγα υπέρ του φανταστικού, αφήνοντας όμως αιχμές και αμφιβολίες για το αν πρόκειται για μια αμιγώς φανταστική πλοκή.

Κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου είναι ο ψυχοθεραπευτής Dr Mark Alter ο οποίος έχει αναλάβει τη θεραπεία του Μπους Τζούνιορ από τον αλκοολισμό και τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν την προσωπικότητά του.

Η θεαματική ανατροπή ήλθε πριν από λίγο όταν ο εκδότης του βιβλίου δημοσίευσε στη σελίδα του στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τον (φανταστικό;) ήρωα του βιβλίου Dr Mark Alter.

Όπως λέει, ένας Dr Alter είχε πράγματι εξαφανιστεί στις 5 Μαΐου 2007 από το σπίτι του στο Μανχάταν. Στο συγκεκριμένο βίντεο, που κάποιος άγνωστος παρέδωσε στους εκδότες, ο Dr Mark Alter (αν είναι ο Alter) λέει ότι είναι Τρίτη 2 Μαΐου 2007 δέκα και πέντε το πρωί και εκφράζει ρητά φόβους για τη ζωή του!!



Ο Alter στο βίντεο λέει ότι είναι μυστικά υπό κράτηση εδώ και δύο ημέρες (άρα από τις 30 Απριλίου 2007) προκειμένου να κουράρει τον Μπους. Υποστηρίζει ότι επειδή "άλλοι" στο Λευκό Οίκο έχουν δει την επιρροή που ο Mark Alter ασκεί στον Μπους, κι επειδή έχει σχεδόν πείσει τον Πρόεδρο να σταματήσει τον πόλεμο στο Ιράκ, φοβάται για τη ζωή του και ζητά απ' όποιον δει το βίντεο να μην το δώσει στις αρχές, αλλά να το παραδώσει στο συνάδελφό του .. John Wareham, το συγγραφέα δηλαδή του βιβλίου που προκάλεσε τους ψίθυρους οι οποίοι εξελίσσονται σε θρίλερ, αυτή τη φορά πραγματικό! Reality is stranger than fiction (or, vice versa?). Για να δείτε το βίντεο ίσως χρειαστείτε το VLC player ή οποιοδήποτε player που παίζει αρχεία flv.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου