25 Φεβ 2009

OXI στα μεταλλαγμένα από την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Τελευταία η Κομισιόν έχει ξεκινήσει και πάλι τις προσπάθειες να βάλει στην ατζέντα τα Γενετικώς Τροποποποιημένα παρά την αντίθεση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης η οποία σε ποσοστό 58% απορρίπτει απερίφραστα την ιδέα αυτή όσον αφορά τρόφιμα και τροφές.

Η σχετική έκθεση που ξαναβάζει το θέμα στην ατζέντα έφτασε στην αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας του Ευρωκοινοβουλίου όπου και απορρίφθηκε με ψήφους 29 έναντι 25.

Ο Λιθουανός εισηγητής, ο οποίος στήριζε και την έκθεση, είχε το θράσος να πει ότι η πλειοψηφία των πολιτών στην ΕΕ αντιτίθεται στα μεταλλαγμένα διότι προσεγγίζει το θέμα "με πολύ συναισθηματικό τρόπο ο οποίος δεν θεμελιώνεται κατ' ανάγκην σε επιστημονικές βάσεις".

Καταλάβατε δηλαδή; Για τον Λιθουανό αυτό κύριο είμαστε πανικόβλητες υστερικές πουλακίδες που τρέχουν κακαρίζοντας δίχως λόγο και αιτία και αυτός ένας αφ' υψηλού ψυχρός τεχνοκράτης! Που στο τέλος θα μας επιβάλλει και τι θα τρώμε! Άμε διάβασε τη βιβλιογραφία επηρμένε χαρτογιακά. Όλη όμως! Όχι μόνο αυτή που σε βολεύει - εσένα και φυσικά και τις εταιρείες που σαν πανικόβλητες υστερικές πουλακίδες τρέχουν πίσω από το χρήμα. Αυτές δεν έχουν συναισθηματική σχέση, φανατική σχέση πάθους και ταύτισης με το χρήμα και το κέρδος κύριε Λιθουανέ ανεγκέφαλε;

ΥΓ. Πάντως μου γίνονται όλο και πιο συμπαθείς οι Κύπριοι αδελφοί μας. Ο Ευρωβουλευτής τους Αδάμος Αδάμου είπε ότι η Κύπρος θα κηρυχθεί ελεύθερη ζώνη από μεταλλαγμένα. Διότι όπως είπε νησί είναι: ένας να βάλει μεταλλαγμένα τελείωσε το πράγμα, μεταλλάχτηκε όλη η αλυσίδα του νησιού! Διαβάστε εδώ το σχετικό σημείωμα του Spectrezine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου