8 Ιαν 2009

Ο ΟΤΕ φεύγει, τα Deutsche Telecom έρχονται ...


Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η επίσημη ανάληψη του μάνατζμεντ του ΟΤΕ από τα Ντόϋτσε Πέλεκομ, αλλά μάλλον αναβάλλεται απ' ότι πληροφορούμαι λόγω αποκλεισμού του Μεγάρου ΟΤΕ από τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ερέτη, ο λόγος για τον οποίο οι μέτοχοι τελικά δεν εισήλθαν στο Μέγαρο ΟΤΕ δεν είναι η πικετοφορία των συνδικαλιστών (δεν γνωρίζω αν οι σημερινοί συνδικαλιστές είναι οι ίδιοι μ' αυτούς που το 2005 συμφώνησαν στο "πρόγραμμα" εθελούσιας εξόδου 4.800 μελών του συνδικάτου τους αντί μπόνους 220.000€ έκαστος - φαντάζομαι κάποιοι από τους παλιότερους πήραν το μπόνους κι έφυγαν τρέχοντας).

Ο λόγος λοιπόν που οι μέτοχοι δεν εισήλθαν στο Μέγαρο είναι ότι προσερχόμενοι είδαν κάτι στην πρόσοψη του κτηρίου που τους ενόχλησε τα μάλα: τα αρχικά στο λογοτυπο του ΟΤΕ δεν έλεγαν πια "Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος" αλλά "Ουννικές Τηλεπικοινωνίες Ελλαδιστάν". Βλέποντάς το προέκυψαν εντονότατες διαφωνίες για την άνευ διαβούλευσης μετονομασία του "Οργανισμού", όπου και ακούστηκαν και κάποιες εναλλακτικές προτάσεις. Σταχυολογώ τις πιο ζουμερές:

"Ούνοι Τρυγάτε Ελεύθερα"
"Ούνοι Τηλεφωνάτε Ελεύθερα"
"Ορίστε Τι Είπατε?"
"Όλα Τα Εκποιώ"
.. και άλλα ευτράπελα κι ευ-τράμπαλα

Μη δυνάμενοι να συμφωνήσουν, οι μέτοχοι διαλύθηκαν και αποχώρησαν ησύχως αφήνοντας πίσω τους συνδικαλιστές να συνεχίσουν το έργο τους ... (το έργο των μετόχων, φυσικά!).

ΥΓ. Και εντάξει ο Αλογοσκούφης, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πώληση του ΟΤΕ, έφυγε μετά το χθεσινό κυβερνητικό ανασχηματισμό. Τα Deutsche Telecom όμως θα είναι μαζί μας για πάααρα πολύ καιρό. Βλέπετε, η πολιτική και τα κόμματα δεν έχουν μετόχους που να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου